Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FUNDA KARAYEL

2015'te hangi filmleri izleyeceğiz?

2014 yılında yerli filmlerin gişede yakaladığı başarı, Türkiye'de güçlü bir sinema endüstrisinin oluştuğunun kanıtıydı adeta. Bu başarının üzerine seyircinin 2015'ten beklentisi de haliyle yükseldi. Özcan Deniz'in dördüncü filmi 'Sevimli Tehlikeli' ve usta yönetmen Ömer Faruk Sorak'ın '8 Saniye' fimleri, 2015'te sinemaseverlerin en çok bekledikleri filmler listesinde başı çekiyor. Peki listede iddialı başka hangi filmler var? İşte o yapımlar...

'ÇALSIN SAZLAR' İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI
Belçim Bilgin; 'Bir Kelebeğin Rüyası' ve 'Aşk Tesadüfleri Sever'den sonra yine iki erkek arasında kalacağı bir aşk hikayesiyle izleyicinin karşısına çıkıyor. 'Çalsın Sazlar', üç kahramanın trajik hayat hikayelerinin yanı sıra keyifli müzikleriyle de dikkat çekiyor.

'MAZLUM KUZEY' ÇOK GÜLDÜRECEK'
Mazlum Kuzey' için 'ÖTV'nin fenomen karakteri değil miydi ya?' dediğinizi duyar gibiyim. TV 8 ekranlarında yayınlandığı günden bu yana özellikle sosyal medyada fırtınalar estiren 'Mazlum Kuzey' karakterini bu kez beyazperdede izleyeceksiniz. Üstelik Önder Açıkbaş'a bu kez Tolgahan Sayışman ve ünlü şarkıcı Murat Dalkılıç da eşlik ediyor.

EVCEN VE ÖZÇİVİT'İN AŞKI
Senenin belki de en çok beklenen aşk filmi, başrollerini Fahriye Evcen ve Burak Özçivit'in paylaştığı 'Aşk Sana Benzer'... Film, izleyenlere güzel bir aşk hikayesinin yanında duygu yüklü bir dram sunacak. 'Aşk Sana Benzer', 23 Ocak'ta seyirci ile buluşacak.

ALATURKA POLİSLER HERKESİ ŞAŞIRTACAK!
Çekimleri başladığı günden itibaren bir hayli konuşulan 'Polis Akademisi Alaturka', iddialı oyuncu kadrosuyla izleyiciye unutamayacakları eğlenceli dakikalar vâdediyor. Filmde seksi bir polisi canlandıran Yolanthe Cabau'nun ilk oyunculuk deneyimi ise şimdiden merak konusu oldu.

AYRIK HEM OYNUYOR, HEM YÖNETİYOR
İlker Ayrık, 'Yapışık Kardeşler' filmiyle ilk kez yönetmen koltuğuna oturdu. Filmde, yaşadıkları köyde mutlu bir hayat süren yapışık kardeşler 'Halim' ile 'Selim'in komedi ve aksiyon dolu maceraları anlatılıyor. Komediseverler, 30 Ocak tarihini şimdiden bir yerlere not etmeli.

ÖZCAN DENİZ'İN SON BOMBASI: 'SEVİMLİ TEHLİKELİ'
Özcan Deniz beyazperdedeki dördüncü sınavını 'Sevimli Tehlikeli' ile veriyor. Filmin başrollerini ise son dönemin yıldızı parlayan iki genç oyuncusu Ayça Ayşin Turan ve Şükrü Özyıldız paylaşıyor. 'Sevimli Tehlikeli' aksiyondan aşka, romantizmden drama birçok temayı masalla birleştiriyor. 6 Şubat'ta izleyiciyle buluşacak filmin, bu yılın en yüksek bütçeli yerli yapımlarından biri olması bekleniyor.

'8 SANİYE'NİZ OLSA NE YAPARSINIZ?
'G.O.R.A' ve 'Vizontele' filmlerinden tanıdığımız usta yönetmen Ömer Faruk Sorak, '8 Saniye' ile hayranlarını heyecanlandıran bir dönüş yapıyor. 7.5 milyon dolar bütçeli film, etkileyici hikayesi ve çarpıcı sahneleriyle bu yılın gişe bombalarından biri olacağa benziyor. '8 Saniye', 27 Şubat'ta izleyiciyle buluşacak.

EZGİ MOLA BU FİLMDE DOĞRU ADAMI ARIYOR!
Şebnem Burcuoğlu'nun çok satanlar listesinden düşmeyen romanı 'Kocan Kadar Konuş', başarılı yönetmen Kıvanç Baruönü'nün gözünden beyazperdeye uyarlandı. Başrolünde Ezgi Mola'nın bulunduğu film, 30'lu yaşlara gelmiş ve henüz evlenememiş bir kadının doğru adamı bir türlü bulamayışını konu alıyor. Bu filmin çekilmesinde en büyük rolü Belçim Bilgin oynamış. Çünkü o, bu kitabı okumasaydı, belki de böyle güzel bir film çekilmeyecekti. 6 Mart'ta izleyicisiyle buluşmayı bekleyen film şimdiden yılın iddialı yapımları arasına girdi.

BİR ALİ ATAY FİLMİ: 'LİMONATA'
Başarılı oyuncu Ali Atay, 'Limonata' filmi için yönetmen koltuğuna oturunca, 'Leyla ile Mecnun' hayranları epey heyecanlandı. İşin içinde Ali Atay ve Serkan Keskin olunca, gerçekten fazla söze gerek yok. Çünkü kimsenin heyecanı boşa çıkmayacaktır eminim. Çekimleri İstanbul ve Makedonya'da gerçekleşen filmde; başka kültürlerden gelen ve birbirini tanımayan iki kardeşin eğlenceli yol hikayesini anlatılıyor. 'Limonata'nın 2015'in Nisan ayında vizyona girmesi bekleniyor.
2015'in sinemadan çıkmak istemeyeceğiniz bir yıl olması dileğiyle...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA